Lengyel napok a Nosztalgia Gardenben (is)

Nem tudom, mi lehet szórakoztatóbb egy borongós, februári vasárnapon annál, mintsem hat veszprémi séffel lengyel ételeket főzni a Nosztalgia Garden konyháján. Hat veszprémi étterem hat séfje a Lengyel-Magyar barátság hetére különleges meglepetéssel rukkolt elő: A Malackrumpli lengyel származású séfje, Jacek Luzsa és a “tiszteletbeli lengyel” Vajda Pierre étterem-kritikus vezetésével a konyhánkat betöltötte a lengyel húsos-gombás káposzta, a céklaleves, a kacsával töltött pirog illata- hogy csak a kedvenceimet említsem-megkoronázva az elmaradhatatlan desszerttel , a lengyel túrótortával. A képek önmagukért beszélnek, a hangulat fergeteges volt miközben igyekeztünk komolyan venni a feladatot. Hogy mennyire sikerült? Teszteljétek le március 19 és 25 között a következő éttermekben:

Asztalfoglalás erősen ajánlott!

 

IMG_3335

Nosztalgia Garden Ízkertészet:

“FLAKI” Pacalleves

„SCHABOVY” Rántott karaj

„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve

„SERNIK” Túrótorta

 

Oliva étterem:

„BARSZCZ” Céklaleves

„BIGOS” Lengyel húsos-gombás káposzta

„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve

„SERNIK” Túrótorta

 

Betekints étterem:

„ROSÓL ZE SMIETANA” Tejszínes lengyel orja leves

„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve

 

Fricska:

„BIGOS” Lengyel Húsos-Gombás Káposzta

„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve

„SERNIK” Túrótorta

 

Gizella étterem:

„ROSÓL ZE SMIETANA” Tejszínes Lengyel Orja Leves

„PYZY” Burgonyagombóc

„SERNIK” Túrótorta

 

Gusto 13:

„BARSZCZ” Céklaleves

„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve

„SERNIK” Túrótorta

 

Jó étvágyat kívánunk!

IMG_3303IMG_3344IMG_3312IMG_3331IMG_3361IMG_3364