Nem tudom, mi lehet szórakoztatóbb egy borongós, februári vasárnapon annál, mintsem hat veszprémi séffel lengyel ételeket főzni a Nosztalgia Garden konyháján. Hat veszprémi étterem hat séfje a Lengyel-Magyar barátság hetére különleges meglepetéssel rukkolt elő: A Malackrumpli lengyel származású séfje, Jacek Luzsa és a “tiszteletbeli lengyel” Vajda Pierre étterem-kritikus vezetésével a konyhánkat betöltötte a lengyel húsos-gombás káposzta, a céklaleves, a kacsával töltött pirog illata- hogy csak a kedvenceimet említsem-megkoronázva az elmaradhatatlan desszerttel , a lengyel túrótortával. A képek önmagukért beszélnek, a hangulat fergeteges volt miközben igyekeztünk komolyan venni a feladatot. Hogy mennyire sikerült? Teszteljétek le március 19 és 25 között a következő éttermekben:
Asztalfoglalás erősen ajánlott!
Nosztalgia Garden:
“FLAKI” Pacalleves
„SCHABOVY” Rántott karaj
„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve
„SERNIK” Túrótorta
Oliva étterem:
„BARSZCZ” Céklaleves
„BIGOS” Lengyel húsos-gombás káposzta
„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve
„SERNIK” Túrótorta
Betekints étterem:
„ROSÓL ZE SMIETANA” Tejszínes lengyel orja leves
„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve
Fricska:
„BIGOS” Lengyel Húsos-Gombás Káposzta
„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve
„SERNIK” Túrótorta
Gizella étterem:
„ROSÓL ZE SMIETANA” Tejszínes Lengyel Orja Leves
„PYZY” Burgonyagombóc
„SERNIK” Túrótorta
Gusto 13:
„BARSZCZ” Céklaleves
„PIEROGI” Sós Pirog Kacsával töltve
„SERNIK” Túrótorta